Zeversolar: nieuwe app voor PV-installatiebewaking via de cloud

Zeversolar: nieuwe app voor PV-installatiebewaking via de cloud


Zeversolar, een dochteronderneming van de vooraanstaande omvormerfabrikant SMA, heeft een nieuwe app voor de bewaking van zonnestroominstallaties via smartphone geïntroduceerd. De app geeft toegang tot het cloudgebaseerde bewakingsportaal ZeverCloud en is in een Android- en iOS-versie beschikbaar. Met behulp van deze app kunnen exploitanten vanuit elke willekeurige locatie actuele en historische opbrengstgegevens van hun PV-installatie evenals informatie over vermeden CO2-emissies bekijken. De locatie van de installaties wordt op de mobiele telefoon automatisch weergegeven in een kaart.

Hier kunt u een screenshot van de app downloaden: http://tinyurl.com/zeversolar-app

De app is zowel geschikt voor particuliere alsook voor commerciële gebruikers en net als de bewaking via ZeverCloud helemaal gratis. In de app worden dag-, maand- en jaaropbrengsten overzichtelijk in compacte diagrammen weergegeven. Daarnaast vindt men informatie over verdiende terugleververgoedingen. Nieuwe installaties kunnen eenvoudig en snel voor de bewaking worden aangemeld door het scannen van een QR-code op de Zeversolar omvormer met een smartphone. Vervolgens moet de omvormer alleen nog via WLAN of via een LAN-netwerkkabel met de internetrouter worden verbonden.

Andreas König, Sales Director Europe bij Zeversolar: „De voornaamste functie van de monitoring is de exploitant betrouwbaar in kennis te stellen over mogelijke opbrengstverliezen. Daarom loopt onze monitoring-software in de cloud: als er een server uitvalt, neemt een andere automatisch zijn taken over.“

Opbrengstverliezen kunnen met behulp van ZeverCloud worden herkend door middel van een vergelijking van huidige met historische gegevens. Bovendien verzendt de software foutmeldingen via e-mail.

Over Zeversolar
Zeversolar is een dochteronderneming van de vooraanstaande omvormerfabrikant SMA Solar Technology AG. De in 2007 opgerichte onderneming produceert betrouwbare en voordelige PV-omvormers die uitblinken door hoge kwaliteit en een lange levensduur. Zeversolar heeft filialen in Duitsland en Australië en meer dan 290 medewerkers in dienst. Het Europese servicecenter van Zeversolar bevindt zich in Duitsland.

Perscontact:
Sunbeam Communications, German Lewizki, Tel. +49 30 726296-450, lewizki@sunbeam-communications.com


Ouder Bericht Nieuwer Bericht