Zeverlution, kwaliteit die rendeert

Soms is wat u ziet niet wat u krijgt. Op databladen komen omvormers vaak gelijkwaardiger over dan dat ze in werkelijkheid zijn. Met enige achtergrondinformatie is het mogelijk om tussen de regels door te lezen en waardevolle extra informatie uit belangrijke afbeeldingen te halen, waardoor u meer te weten komt over de verschillen tussen de diverse apparaten. De toegestane bedrijfshoogte, het temperatuurbereik, het gewicht en het maximale DC-ingangsvermogen verdienen bijvoorbeeld extra aandacht.

Zelfs al worden de meeste omvormers op zeeniveau of slechts enkele meters hoger geïnstalleerd, de toegestane bedrijfshoogte is een belangrijke indicator: naarmate de hoogte stijgt, wordt de lucht ijler waardoor de warmte minder effectief wordt afgevoerd. Onderzoek door de omvormerfabrikant SMA Solar AG toont aan dat de interne temperatuur van een omvormer met 5 graden per 1000 meter stijgt. Hierdoor hebben sommige omvormers al vanaf 1000 meter hoogte te kampen met vermogensverliezen.
 
Maar een apparaat met een inferieur koelsysteem is ook gevoeliger voor vermogensverliezen en storingen onder standaardomstandigheden. Want ook dan kunnen hoge bedrijfstemperaturen voorkomen, bijvoorbeeld op zolders. Dus als u omvormers correct wilt beoordelen, is het verstandig om altijd de temperatuurcurves met elkaar te vergelijken.

Zeverlution

De basis voor een goed koelingsontwerp

De topologie van een omvormer en de hoeveelheid en kwaliteit van de gebruikte onderdelen zijn bepalend voor het koelingsontwerp. Wanneer er minder onderdelen zijn geïnstalleerd en het ontwerp van het apparaat geavanceerder is, wordt er minder warmte gegenereerd en wordt koeling eenvoudiger. Dit verlengt ook de levensduur van de omvormer en verlaagt het gewicht.
 
Zeversolar gebruikt een gepatenteerde topologie met een derde minder onderdelen dan vergelijkbare omvormers. Deze onderdelen zijn op een unieke wijze geordend om te zorgen voor een gelijkmatige koeling. Daardoor produceren de omvormers van Zeversolar in testen tot 45% meer vermogen bij omgevingstemperaturen van meer dan 37 °C, in vergelijking met andere apparaten.

Test Klimaatkamer Zeversolar

 

Hogere opbrengsten door overdimensionering
 
Een geavanceerd koelingsontwerp, een goed doordachte topologie en hoogwaardige onderdelen verbeteren ook de robuustheid en het rendement van een omvormer. Hierdoor zijn hogere DC:AC-ratio's mogelijk waardoor de PV-generator overgedimensioneerd kan worden. De Zeverlution 2000S kan bijvoorbeeld worden aangesloten op zonnepaneelsystemen met een 43% hoger DC-vermogen. Mede dankzij de huidige lage prijzen voor zonnepanelen resulteert dit in een hogere ROI en dus een lagere kostprijs per geproduceerd kWh.
 
Een duidelijk voordeel tegenover andere omvormers, waaruit bovendien blijkt: het is de moeite waard om verschillende apparaten nauwkeurig te vergelijken!Ouder Bericht Nieuwer Bericht