VELUX dakramen gecombineerd met BIPV

Integratie van het Klimaatgarant Solar Indak systeem met VELUX dakramen. Op 3 november willen wij deze nieuwe ontwikkeling tonen op het ZEN-festival van 2016.


Hellende en platte daken worden steeds vaker gebruikt voor toepassing van BIPV (Building Integrated Photo Voltage) om aan de energiedoelstellingen te kunnen voldoen. Steeds vaker komen bouwers en opdrachtgevers tot de conclusie dat de kostbare ruimte onder het hellende dak ook benut moet worden en blijven. Daglicht en frisse lucht zijn hiervoor de basis.

Om deze reden heeft Klimaatgarant Solar samen met VELUX een duurzame aansluiting ontwikkeld waardoor eenvoudig en efficiënt dakramen kunnen worden gecombineerd met BIPV. Een solide en betrouwbare aansluiting waarbij de kosten laag blijven was tijdens het ontwikkelingsproces het uitgangspunt en hierin zijn wij geslaagd.

Deze BIPV/dakraam integratie willen wij gezamenlijk op de ZEN Innovatie Expositie tonen. Duurzame opwekking in combinatie met daglicht en frisse lucht voor de ruimte onder het hellende dak, waardoor de gebouwconsument beschikking heeft over deze (kostbare) ruimte tegen een goede prijs, lijkt ons een mooie boodschap voor de ZEN partners.

Deze innovatie expositie wordt dit jaar op 3 november gehouden. Meer informatie is te vinden op: lente-akkoord.nl/zen-festival/.


Ouder Bericht Nieuwer Bericht