Lancering van de TIGO TS4-R-X-Duo DC-optimizers

SMA introduceert vanaf nu een nieuwe oplossing in haar portfolio dankzij de samenwerking met Tigo Energy Inc.: het Tigo TS4-R-X-Duo DC optimizer platform. Met deze TS4-R-X-Duo is het mogelijk om 2 panelen aan 1 DC optimizer te verbinden.

 Dankzij de krachtige Duo-variant TS4-R-Duo is optimalisatie op paneelniveau nu nog aantrekkelijker: één optimizer is namelijk genoeg om de prestaties van twee panelen tegelijk te verbeteren. De tijd- en kostenbesparing die dat oplevert

kan oplopen tot wel 50 procent. Zo kunnen eigenaars bij gedeeltelijke schaduwvorming of verschillend georiënteerde panelen een maximaal energierendement behalen. Ook bij afschakeling en bewaking op paneelniveau is TS4-R-Duo het meest efficiënte systeem. 

 Deze oplossing is een aanvulling op het commerciële product portfolio van SMA. Hierdoor is het mogelijk om de opbrengsten te optimaliseren, te monitoren op string of paneelniveau en afschakeling op paneelniveau te integreren. Voor de allereerste keer en dankzij het concept “Selective Deployment”, kunnen optimizers daar geïnstalleerd worden waar nodig. Dit brengt een significante besparing van de installatietijd en investeringskosten.

 De TS4-R-X-Duo komt in 3 varianten:

  • TS4-R-M-Duo voor bewaking op paneel niveau
  • TS4-R-S-Duo voor afschakeling op paneel niveau en bevat ook de bewaking functionaliteit
  • TS4-R-O-Duo voor optimalisatie en bevat ook bewaking en afschakeling

TIGO TS4-R-X-Duo


Ouder Bericht Nieuwer Bericht